Segítség, béna nő a konyhában!

Somlói galuska

Azért is örültem ennek a kihívásnak, ( nem, mintha bárkit is érdekelne, hogy miért, de azért kötelességemnek érzem, hogy el mondjam… ) mert ez Anyu kedvence! 😀 Tehát már ebből kifolyólag sem árt, ha megtanulom végre, hogy hogyan kell elkészíteni eme becses étket. Szóval minekután a recept, másfél nap után sikeresen betöltött neki is kezdhetünk!
Hozzávalók:

A piskótához:
– 8 db tojás
– 8 ek finomliszt
– 8 ek porcukor
– 1 csomag sütőpor

A csokiöntethez:
– 9 dl tej
– 1 tasak vaníliás pudingpor
– 5 dkg cukrozatlan kakaópor
– 5 ek porcukor
– 5 ek cukor
– 30 ml rum (nyami)
– 10 dkg dió (darált)

A tejszínhabhoz:
– 500 ml habtejszín
– 1 ek vaníliás cukor
– 1 késhegynyi szódabikarbóna 

Elkészítés:

Először is a tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a sárgáját. A lisztet, a porcukrot és a sütőport keverjük össze, majd szintén ezt is adjuk a tojásos szekcióhoz. Utána sütőpapírral bélelt tepsiben süssük ki a piskótánkat.
Onnan tudjuk, hogy már kezd jó lenni, hogy jó illatok terjengenek a konyhában.
Ameddig sül a piskótánk, addig neki is láthatunk a csokiöntet elkészítésének.
Forraljunk fel 6 dl tejet, majd a maradék tejjel pedig keverjük simára a vaníliás pudingport és a kakaót. A felforralt tejhez adjuk a cukrot, és a pudingporos kakaót, majd főzzük sűrűre. Ha kihűlt, akkor hozzáadhatjuk a vaníliás cukrot és a titkos fő hozzávalót, a rumot.
Végül pedig keverjük fel a tejszínt porcukorral, vaníliás cukorral és szódabikarbónával együtt, így megkapjuk a tökéletes tejszínhabunkat. (A majdnem tökéletes tejszínhabunkat)
Befejezésként pedig helyezzünk egy tálba egy sor piskótát, majd öntsük rá egy kis csokiöntetet, szórjuk meg dióval, majd kenjük be a tejszínhabbal. Utána pedig ismételjük meg.

Elvárás:

Valóság:


 

Értékelés:
10/9

Happy GIF - Find & Share on GIPHY

Forrás:
http://www.nosalty.hu/recept/hazi-somloi-galuska-3

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!