Mielőtt belevágnánk a sűrűjébe, egy vallomással tartozom nektek. 😀
Tehát a múltkori zöldséges remekművem, csak szerintem volt 9-es, ugyanis a szeretett családtagjaim szerint maximum 4-est érdemelt volna és azt is csak merő jóindulattal.
Állításuk szerint olyan sós lett, hogy ehetetlen volt. Khm. Én erről másképpen vélekednék, de legyen! 😀
Most, hogy meggyóntam a bűneimet haladhatunk szépen tovább. 😀
Ja apropó lenne itt még valami…Be kell vallanom, hogy a palacsinta készítés már nem teljesen szűz dolog számomra, de félreértés ne essék, hivatalos formájában még nem készítettem el soha, csak a serpenyőbe próbáltam beleönteni a masszát, kisebb-nagyobb sikerrel, aminek következtében egyszer már majdnem leégett a fél kezem. 😀
Mindössze ennyi kapcsolatom volt eddig a palival, de bízom benne, hogy ez nemsokára megváltozik és szorosabb kapcsolatba kerülünk egymással! 😀 (pali=palacsinta)
Nézzük a hozzávalókat:
– 20dkg finomliszt
-2,5 dl tej
2,5 dl bubis víz
-2 tojás
– fél dl olaj
-1-1 teáskanál cukor és só
Elkészítés
Keverőtálba felverem a két tojást. Alaposan ügyelve arra, hogy a tojás héja ne menjen bele, mert anyu ma annak az információak a birtokába jutatott, amiről szerettem volna inkább nem tudni. Tehát ne menjen bele héja, mert vakbélgyulladásod lehet. Igen ebből fakadóan kb. tíz percig próbáltam nagyitóval keresni a keverőtálba talán beleesett darabokat. 😀
Nos büszkén kijelenthetem, hogy csak egyet találtam! 😀
Miután túlvagyunk a bányászáson, hozzáöntjük apránként a többi hozzávalót, majd habverő segítségével felkeverjük.
Ha nem használtunk még habverőt az életünkben akkor érdemes egy külsős hozzáértő ember segítségét kérnünk. 😀
Senki se ijedjen meg, ha a netalántán az egész konyha palacsinta tésztával lesz tele. Ez hozzátartozik a folyamathoz. ( Mámint nekünk kezdőknél még elnézhető! :D)
A tésztát fél óráig pihentetjük, majd elkezdhetjük kisütni.
A felforrósított serpenyőbe beleöntünk egy mokkáskanálnyi olajat, majd egy kis tejmérő kanálnyi masszát.
Innentől kezdve pedig 1-2 percig sütjük, majd széles pengéjű késsel megforgatjuk. Miután a másik oldalán is megsült tálalhatjuk is.
Noooos.
Elvárás:
Valóság:
Értékelés:
10/4
Ha nagyon-nagyon éhes vagyok, akkor ehető. Sajnos azonban sosem sikerült eltalálnom a megfelelő idő periódust a forgatásnál, pedig tényleg semmilyen másmilyen tevékenységet nem folytattam, hanem minden figyelmemet a palacsinta készítésnek szenteltem. Gondoljatok bele, mi lett volna, ha nem? 😀 😀 😀
A szomorú tényen azonban nem változtat, így mindig sikerült egy égett alakzatott felvennie a remekművemnek.
Íme az első:
Szerintem egy pillangót ábrázol a kép… 😀 Szerintetek? 😀 😀 😀
És ha a kreatívításommal még nem is lenne baj, akkor nézzük mi lett a többiből:
A nagy büdös semmi. 😀 Mert szétmállot az egész. 😀
Pár darabot csak-csak sikerült összehoznom, de egyiksem lett az az igazi! 🙁
Az extra kiegészítő senkit ne tévesszen meg, mert csak a kép minőségét próbáltam javítani vele tehát a fotó után visszais kerültek a hűtőbe :DDD
Hamarosan újra találkozunk! 🙂
Szia 🙂 Ha kikísérleteznél egy tökéletes rizskoch receptet is annak nagyon tudnék örülni,ugyanis a párom imádná(-na),ha megtudnám csinálni 😀