Pillangó hatású palacsinta bárki számára

Mielőtt belevágnánk a sűrűjébe, egy vallomással tartozom nektek. 😀

Tehát a múltkori zöldséges remekművem, csak szerintem volt 9-es, ugyanis a szeretett családtagjaim szerint maximum 4-est érdemelt volna és azt is csak merő jóindulattal.

Állításuk szerint olyan sós lett, hogy ehetetlen volt. Khm. Én erről másképpen vélekednék, de legyen! 😀

Most, hogy meggyóntam a bűneimet haladhatunk szépen tovább. 😀

Ja apropó lenne itt még valami…Be kell vallanom, hogy a palacsinta készítés már nem teljesen szűz dolog számomra, de félreértés ne essék, hivatalos formájában még nem készítettem el soha, csak a serpenyőbe próbáltam beleönteni a masszát, kisebb-nagyobb sikerrel, aminek következtében egyszer már majdnem leégett a fél kezem. 😀

Mindössze ennyi kapcsolatom volt eddig a palival, de bízom benne, hogy ez nemsokára megváltozik és szorosabb kapcsolatba kerülünk egymással! 😀 (pali=palacsinta)

Nézzük a hozzávalókat:

 – 20dkg finomliszt

-2,5 dl tej

2,5 dl bubis víz

-2 tojás

– fél dl olaj

-1-1 teáskanál cukor és só

Elkészítés

Keverőtálba felverem a két tojást. Alaposan ügyelve arra, hogy a tojás héja ne menjen bele, mert anyu ma annak az információak a birtokába jutatott, amiről szerettem volna inkább nem tudni. Tehát ne menjen bele héja, mert vakbélgyulladásod lehet. Igen ebből fakadóan kb. tíz percig próbáltam nagyitóval keresni a keverőtálba talán beleesett darabokat. 😀

Nos büszkén kijelenthetem, hogy csak egyet találtam! 😀

Miután túlvagyunk a bányászáson, hozzáöntjük apránként a többi hozzávalót, majd habverő segítségével felkeverjük.

Ha nem használtunk még habverőt az életünkben akkor érdemes egy külsős hozzáértő ember segítségét kérnünk. 😀

Senki se ijedjen meg, ha a netalántán az egész konyha palacsinta tésztával lesz tele. Ez hozzátartozik a folyamathoz. ( Mámint nekünk kezdőknél még elnézhető! :D)

A tésztát fél óráig pihentetjük, majd elkezdhetjük kisütni.

 A felforrósított serpenyőbe beleöntünk egy mokkáskanálnyi olajat, majd egy kis tejmérő kanálnyi masszát.

Innentől kezdve pedig 1-2 percig sütjük, majd széles pengéjű késsel megforgatjuk. Miután a másik oldalán is megsült tálalhatjuk is.

Noooos.

Elvárás:

Valóság:

 

Értékelés:

10/4

Ha nagyon-nagyon éhes vagyok, akkor ehető. Sajnos azonban sosem sikerült eltalálnom a megfelelő idő periódust a forgatásnál, pedig tényleg semmilyen másmilyen tevékenységet nem folytattam, hanem minden figyelmemet a palacsinta készítésnek szenteltem. Gondoljatok bele, mi lett volna, ha nem? 😀 😀 😀

A szomorú tényen azonban nem változtat, így mindig sikerült egy égett alakzatott felvennie a remekművemnek.

Íme az első:

Szerintem egy pillangót ábrázol a kép… 😀 Szerintetek? 😀 😀 😀

 És ha a kreatívításommal még nem is lenne baj, akkor nézzük mi lett a többiből:

A nagy büdös semmi. 😀 Mert szétmállot az egész. 😀

Pár darabot csak-csak sikerült összehoznom, de egyiksem lett az az igazi! 🙁 

Az extra kiegészítő senkit ne tévesszen meg, mert csak a kép minőségét próbáltam javítani vele tehát a fotó után visszais kerültek a hűtőbe :DDD

Hamarosan újra találkozunk! 🙂

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »