Ha unod a sütögetést, vagy csak szimplán bénuska vagy hozzá, mint én, ( ezt onnan tudhatod, hogy mindent folyton-folyvást odaégetsz) akkor ezt a receptet neked találták ki. Mondhatnám akár azt is, hogy én találtam ki, a hasonló sorstársaknak, de sajnos nem. 😀
Szóval kezdjük a hozzávalókkal:
- 25 dkg mascarpone
-
3dkg porcukor
- Egy csomag babapiskóta (Addig ne fald be, amíg kezdetét nem veszi a hadművelet!)
- 2dl tejeskávé
- Pici rum, vagy rum aroma
- Kakaópor ( a kesernyésebb fajta, az amin a cica szokott szerepelni! )
Elkészítés módja:
Helyezzük a mascarponet egy tálba, majd adjuk hozzá a porcukrot.
Válasszuk ketté a tojásokat. Pontosabban a benne lévő dolgokat. 😀
A tojássárgája mehet a mascarpones csoportba, a fehérje pedig egy másik tálba.
A fehérjét habossá kell verni.
Egész pontosan addig, amíg olyan nem lesz, mint a borotvahab. 😀 (Általam bizonyított tény, hogy tényleg olyan lesz! 😀 )
Ha mindezzel megvolnánk, akkor a mascarpones klubbot keverjük össze habverő segítségével, a habos állagot pedig óvatosan öntsük a mascarponehoz és forgassuk össze.
Egy másik tálba öntsük bele a tejeskávét és adjunk hozzá egy kis rumot, vagy rum aromát. A rum esetében ügyeljünk a mennyiségre, mert nem a lerészegedés a cél. ( Nekem megcsúszott a kezem, szóval lehet mámoros éjszakám lesz 😀 )
Mártsuk a piskótát a tejeskávéba és kezdjük el kibélelni az edény alját.
Fontos! Ne sokáig áztassuk a piskótát, mert szottyos lesz… 😀
Amint készen van az első szintünk, finoman öntsük rá a krém felét.
A második szintnél már kevésbé szottyosan áztassuk a piskótát, majd kenjük rá a tetejére a maradék krémet.
Szórjuk meg a tetejét kakaóporral, majd helyezzük a hűtőnk legmélyébe.
Minimum 8 órát kell állni hagyni, utána pedig már fogyasztásra alkalmas állapotban lesz.Elvárás:
Valóság:
Értékelés:
10/6Ha a képeket nézzük, akkor minden beképzeltség nélkül, de szerintem az enyém sokkal szebb lett… 😀 😀 😀 Na, jó… nem teljesen, de semmivel sem gagyibb, mint a másik.
Nos íz ügyileg… ehem.
Túl sok lett a rum. 😀 😀 😀Hamarosan újra találkozunk! 🙂
Kommentek