Segítség, béna nő a konyhában!

Segítség, Tiramisu!

Ha unod a sütögetést,  vagy csak szimplán bénuska vagy hozzá, mint én, ( ezt onnan tudhatod, hogy mindent folyton-folyvást odaégetsz) akkor ezt a receptet neked találták ki. Mondhatnám akár azt is, hogy én találtam ki, a hasonló sorstársaknak, de sajnos nem. 😀

Szóval kezdjük a hozzávalókkal:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3dkg porcukor

  • Egy csomag babapiskóta (Addig ne fald be, amíg kezdetét nem veszi a hadművelet!)
  • 2dl tejeskávé
  • Pici rum, vagy rum aroma
  • Kakaópor ( a kesernyésebb fajta, az amin a cica szokott szerepelni! )

    Elkészítés módja:

    Helyezzük a mascarponet egy tálba, majd adjuk hozzá a porcukrot.
    Válasszuk ketté a tojásokat. Pontosabban a benne lévő dolgokat. 😀 
    A tojássárgája mehet a mascarpones csoportba, a fehérje pedig egy másik tálba.
    A fehérjét habossá kell verni.
    Egész pontosan addig, amíg olyan nem lesz, mint a borotvahab. 😀 (Általam bizonyított tény, hogy tényleg olyan lesz! 😀 )
    Ha mindezzel megvolnánk, akkor a mascarpones klubbot keverjük össze habverő segítségével, a habos állagot pedig óvatosan öntsük a mascarponehoz és forgassuk össze.
    Egy másik tálba öntsük bele a tejeskávét és adjunk hozzá egy kis rumot, vagy rum aromát. A rum esetében ügyeljünk a mennyiségre, mert nem a lerészegedés a cél. ( Nekem megcsúszott a kezem, szóval lehet mámoros éjszakám lesz 😀 )
    Mártsuk a piskótát a tejeskávéba és kezdjük el kibélelni az edény alját. 
    Fontos! Ne sokáig áztassuk a piskótát, mert szottyos lesz… 😀
    Amint készen van az első szintünk, finoman öntsük rá a krém felét.
    A második szintnél már kevésbé szottyosan áztassuk a piskótát, majd kenjük rá a tetejére a maradék krémet.
    Szórjuk meg a tetejét kakaóporral, majd helyezzük a hűtőnk legmélyébe.
    Minimum 8 órát kell állni hagyni, utána pedig már fogyasztásra alkalmas állapotban lesz.

    Elvárás:

    Classic_Tiramisu_001

    Valóság:

    12278274_10206351244997523_1010769216_n

    Értékelés:
    10/6

    Ha a képeket nézzük, akkor minden beképzeltség nélkül, de szerintem az enyém sokkal szebb lett… 😀 😀 😀 Na, jó… nem teljesen, de semmivel sem gagyibb, mint a másik.
    Nos íz ügyileg… ehem.
    Túl sok lett a rum. 😀 😀 😀

    Hamarosan újra találkozunk! 🙂

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!