Igazándiból nem szaporítanám tovább a szót, ugyanis a cím magátért beszél…khm kiabál. 😀
Előjáróban annyit, hogy : MIÉRT?
Tudom ám. Túl nagy mellénnyel készítettem az előző műalkotásom és most tessék. Egy elronthatatlannak hitt KÉSZ sütit is elrontok. Brávó!
A hiba valahol a vaj túladagolásánál keresendő, de ne szaladjunk ennyire, előre.
Kezdjünk mindent a legelején, bár ez eléggé vicces, hiszen a legeleje mindössze annyit takar, hogy keverd össze az üveg tartalmát.
Na de, vágjunk bele!
Hozzávalók:
– Nem tudom, hogy nevezik a hivatalos nevén, szóval én most egy kész Cookies alapanyagnak keresztelném el.
– 115 g habosított vaj.
Elkészítés:
Keverd össze az üveg tartalmát 115 g habosított vajjal.
A hiba valahol itt kerülhetett az én gépezetembe, ugyanis a szerintem “115 g vaj”, jócskán több lett, ezért már a massza keverésénél éreztem, hogy valami nagyon nem oké, ugyanis az enyém egy híg (csúnya szó) lett.
Miután jól elkeverted, oszd el 16-20 egyenlő részre, majd formálj belőle korongokat.
Én muffin formákba öntöttem, mert nem igazán akart korongként helytállni az alkotásom.
Következő lépésként tedd a hűtőbe, majd hagyd 2-3 órán keresztül pihenni.
Utána helyezd kipapírozott sütőlapra, majd 170° C–on, 20-30 percig hagyd a sütőben.
Ha égett szagot érzünk, akkor már bőven letelt a 30 perc is, szóval még sebtiben vegyük ki!
Elvárás:
Valóság:
Nem, ez nem egy oreo.
…hanem egy odakozmált darab.
Értékelés: 10/2
Azt a kemény két pontot csak a kitartásért adtam saját maganak, ugyanis már a vajnál éreztem ennek a dolognak a vesztét. 😀 Édes testvérem szerint azért annyira nem lett vészes, sőt szerinte kimondottan ehetőre sikeredett. Férfi, mit várunk? Pedig a húga vagyok, szóval nem kell hamis dolgokkal kábítania.
Az esetleges felmerülendő kérdéseitekre a válasz: igen! Odaégett az egész.
Több ideig tartott kikaparnom a muffinsütős edényt, mint elkészítenem.
Na mindegy…Rossz volt a recept… 😀
Hamarosan újra találkozunk! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: