Már régóta szemeztem evvel a recepttel, de a hátrányosságaimat szem előtt tartva, inkább türelmesen kivártam a megfelelő pillanatot, amikor minden porcikámban érzem magamban az erőt ahhoz, hogy emeljem a nehézségi fokozatom szintjét. Szóval most, hogy immáron már bátran be tudom gyújtani a sütőt, a határ a csillagos ég.
Mivel ez életem első kakaós csigája, ezért nem is nagyon szaporítanám tovább a szót, mind a tészta állapotát, mind az egyéb okosságokat illetően.
Csiga hozzávalók:
– 1db tojás
– 1 csomag sütőpor (10g)
– 1 evőkanál margarin
– fél kocka friss élesztő
– 5 evőkanál kristálycukor
– 2 evőkanál tejföl
– háromnegyed bögre tej
– 4 bögre finomliszt
Csiga belsejéhez:
– 1 csomag vaníliás cukor (12g)
– 5 dkb olvasztott vaj
– 7 evőkanál kristálycukor
– 4 evőkanál holland kakaópor
Remélem semmit nem felejtettem ki! 😀
Elkészítés módja:
Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra, alul felül sütés programra állítva.
A háromnegyed bögre tejünket langyosítsuk fel, majd adjuk hozzá az 5 evőkanál cukrunkat, majd pediglen morzsoljuk bele az élesztőt. Mindezek után pedig keverjük össze.
Engem a külsős segítségem arra buzdított, hogy hagyjam pöppet dagadni, így én pontosan eképpen cselekedtem. 😀
Amint kellőképpen feldagadt, a tészta további hozzávalóival együttesen gyúrjunk rugalmas tésztát belőle. Előre szólok, mivel engem senki sem figyelmeztett, hogy hosszadalmas munkafolyamatnak nézünk elébe és a kezünk a végére elfog porladni. De nem gond, csak a cél lebegjen a szemünk előtt. Lesz csigánk! 😀
Tehát miután a tésztánkat megfelelő állapotúra gyúrtuk, (Ha ragad akkor még nem megfelelő, ebben az esetben tegyünk hozzá még egy kis lisztet) lisztezett felületen nyújtsúk téglalap alakúra körülbelül fél centi vastagságúra. Ezután kenjük át alaposan az olvasztott vajjal, majd pedig szórjuk rá a kakaópor és cukrok keverékét utána pedig öntsük rá a maradék olvasztott vajunkat.
A mutatvány persze csak ezután következik. Én egy menő videóból sajátítottam el a csavarási módot, de persze ez is elvárás-valóság alapúan működött.
A hosszabbik oldalánál fogva kezdjük el feltekerni a tésztánkat, majd vágjuk 2-3 centis darabokra.
Na ezt itt én nagyon elrontottam, és ennek köszönhetően lettek godzilla méretűek a csigáim, de aggodalomra semmi ok, mert így is ízletes darabok lettek ezek az óriások! 😀
A tepsinket béleljük ki sütőpapírral, majd helyezzük el rajta a csigáinkat.
+ tipp:
Érdemes helyett hagyni közöttük, ugyanis a sütőben termetes darabokká nőhetik ki magukat.
Szóval miután kellő távolságra helyeztük őket egymástól, helyezzük a sütőbe a csigusz-biguszokat, majd 10-12 perc elteltével vegyük ki őket.
Elvárás:
Valóság:
Értékelés:
10/10
Igen jól látjátok! 10/10. 😀
Ízre egyszerűen zseniális!
Perfecto! Bellissimo!
Az itthoniak el sem hitték, hogy ez az én kezem munkája…Ami azt illeti én sem! 😀
Picit megpörkölödött, de na! Ne adjunk már ennyire a látszatra!
kép forrása: street kitchen
recept ötlet:
https://rupanerkonyha.cafeblog.hu/2015/08/21/feloras-extra-puha-kakaos-csigak-turo-nelkul/
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: