Buenos, nutellás muffin csoda

Tudom-tudom, régen sütöttem és szörnyen röstellem is magam emiatt…

Így a megmaradt két olvasómmal, (anyu és a rákényszerített barátnő) újra neki kezdek, hogy én lehessek a következő mesterszakács. Azt mondták mindig legyek pozitív szóval vágjunk is bele. 😀

Hozzávalók:

– 2 bögre finomliszt (sima bögre nem törpe és nem óriás méret)

– 1 bögre cukor

– 250ml tej

– 125ml napraforgó olaj

– 1 csomag sütőpor

– 1 db tojás

Elkészítési procedúra:

Első lépés gyanánt, keverjük össze a lisztet és a sütőport. (Nehézségi fokozat:5)

Ha megvolnánk ezzel, akkor verjük habosra a tojást, majd adjuk hozzá a tejet, cukrot és az olajat.(Nehézségi fokozat:7)

Utolsó nehezített lépésként pedig keverjük össze az egészet. (Nehézségi fokozat:10)

Nekem sikerült összevissza kutyulgatnom az egészet, de ti figyeljetek jobban oda! 😀

Végezetül pedig béleljük ki a muffinformáinkat, majd helyezzük a sütőbe őket. (175-180 fokon)

15-20 perc elteltével pedig vegyük ki onnan őket, de időközben sem árt ránéznünk, mert a nagy várakozás közepette nekem az egyik túl nőtte a társait. 😀

Amint kellőképpen megsültek a darabok kenjünk a tetejükre egy kis nutellát, majd helyezzük rá az egy szem bueno darabunkat és tádám kész is a remekmű. 🙂

Elvárás:

Valóság:

Szokás mondani, hogy a külső nem minden… Khm…nos, tessék lássék ez való igaz. Tehát senkit ne tévesszen meg a profi fotó, ugyanis ilyen lett a belseje:

 

Értékelés:

10/6

Ami azt illeti annyi vallomással tartozom nektek, hogy ezt már másodjára készítem el, szóval finoman mondva csaltam.. 😀 Mentségemre szóljon, hogy szerettem volna meglepni vele valakit,  de kár is volt, mert már a múlté, de mindegy is, kenjük a sütire. 😀

 Valamit fix, hogy kifelejtettem. Pedig a leírtak közül mindent felhasználtam, de mégis ilyen omlós széteső darabok születtek. Ja és igen, az összesnek odaégett az alja.

Tehát a csoda az lett volna, ha mondjuk sikerül nem odaégetnem… 😀 

Hamarosan újra találkozunk! 🙂

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »