Kreatív nevet adtam neki, nemde? 😀 Kezdek belejönni kérem szépen! 😀
Már csak a sütkérezésnek kell így mennie és saját főzőmüsort indítok! 😀 (Viccelek természetesen…) Na de nem is szaporítanám tovább a szót, vágjunk is bele! 🙂
Hozzávalók:
– 40 dkg finomliszt
– 1,2 dkg sütőpor
– 8 dkg margarin ( annyira fáradt voltam, hogy először mandarint írtam ide, de azt inkább ne tegyetek bele! 😀 )
– 20 dkg porcukor
– 2 db tojás
– 1 ek méz
– 2 dl tej
A csokimázhoz:
– 25 dkg margarin
– 25 dkg kristálycukor
– 3 ek holland kakaópor
– 1 dl tej
A beforgatáshoz:
– 30 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Válasszuk külön a tojást és a fehérjét. A fehérjét habosítsuk fel úgy, hogy így nézzen ki:
Ha megvolnánk vele, akkor adjuk hozzá a megolvasztott margarint és a porcukrot, majd keverjük bele a tojást is. Utána adjuk hozzá a mézet, a tejet és végül a sütőporral elkevert lisztet.
Ha készen van a jó kis masszánk, akkor egy sütőpapírral bélelt magas falu tepsibe simítsuk el jó alaposan, és 180 fokon kb. 25 percig világosra sütjük.
A máz hozzávalóit helyezzük egy lábasba és főzzük össze.
Ha kihűlt a tésztánk, akkor kockázzuk fel. Szebben, mint mondjuk ahogy én tettem:
Ha langyos már az öntetünk akkor egyesével mártsuk bele egy villa közremükődésével, vagy a kezünkkel, a gondosan felszeletelt kockáinkat. Ne csak lógassuk bele fél másodpercig, mint mondjuk ahogy én tettem, mert akkor nem szívja meg magát rendesen. Vagy hogy mondják ezt konyhás nyelven. 😀
Ha készen vagyunk ezzel is, akkor pedig forgassuk meg a kókuszreszelékbe és készen is vagyunk vele. 🙂
Elvárás:
Valóság:
Értékelés:
10/6
A csokimázt nagyon mellélőttem. De ennek mindössze annyi volt az oka, hogy véletlenül 2 dl tejet adtam hozzá, mert úgy rémlett, hogy annyit írt a recept. Hát nem. Az 1 dl. Se több, se kevesebb. 😀
Pluszban én csak belelógattam az öntetbe a kis kockáimat és nem szívta meg rendesen magát, szóval száraz lett az egész mint a sivatag. De lett jó kép! 😀
Hamarosan újra találkozunk! 🙂
Forrás:
http://www.mindmegette.hu/retro-kokuszkocka.recept/
Kommentek