Segítség, béna nő a konyhában!

Epres tiramisu

Szívem szerint már rögtön az értékeléssel kezdeném, de azzal elvenném azt az aprócska reménysugárt, hogy javuló tendenciát mutatok. Nos, kérem alásan visszafelé fejlődők. 😀
Naivan, mivel korábban már készítettem tiramisut, ami ráadásul még egész ehetőre is sikeredett. Azt gondoltam, hogy a megszerzett információim birtokában most aztán majd valami mesterművet fogok alkotni. Hát, mű-nek mű lett, de miféle. 😀

Hozzávalók:
 
Az öntethez:
– 1 kg eper
– 1 citromból nyert citromlé
– 8 ek cukor
– 1,5 dl víz

A tiramisuhoz:
– 750 g mascarpone
– 2 csomag vaníliás cukor
– 1 citromból nyert citromhéj
– 400 g habtejszín
– 2 ek cukor
-1 citromból nyert citromlé
– 400 g babapiskóta
– 2 dl víz (forralt)

Elkészítés:
 Mossuk meg az epreinket, majd vágjuk kisebb darabokra őket. (Eddig tuti, hogy mindent jól csináltam.)Pár szem epret hagyjunk későbbre is a tiramisuhoz és nem utolsó sorban a fótóhoz. ( Viccelek! 😀 ) De pár szem epret tényleg hagyjunk hátra a tiramisuhoz, mert kelleni fog. Ezután egy edényben főzzük sűrűre citromlével, cukorral és kevés vízzel.
20-25 perc elteltével szűrjük le, hogy az apró magok távozzanak, majd tegyük félre.
Ameddig hül az öntetünk, addig karikázzunk fel 4-5 db nagyobb szem epret.
A habtejszínt két kanál cukorral kemény habbá verjük. Egy másik nagyobb tálban kikeverjük a mascarponét vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal. Mivel az eredeti recept méltoztatott kihagyni, hogy reszelt citromhéj, ezért én tudatlan csak belehajítottam a citrom szélét. Hát nem, nem így kell. De tudom, hogy csak azért nem úgy írták az receptben, mert ezt mindenki tudja ugyebár. Kivéve én. 😀 Szóval, ha más sem tudná esetleg, akkor csak úgy mondom, hogy ne vágjátok bele, hanem reszeljétek. Szóval miután én kibányásztam és belereszeltem mehetünk is tovább.
Adagoljuk a mascarponés tál tartalmához a habot, hogy krémszerű legyen és ne folyós.
Hát az enyém folyós lett és nem jövök rá, hogy miért???

Mindegy.

Szóval utána egy kis tálba szedjünk az eperöntetünkből és ebbe forgassuk bele a piskótát.

Végül pedig kezdjük el rétegezni őket.
Egy sor eperöntetes piskóta, egy sor mascarponés-habos krém. Középre pedig egy sor karikázott eper. Takarjuk le majd helyezzük a hűtőbe hűlni néhány órára vagy akár egész éjszakára. Vagy örökre mondjuk, mert annyira jól sikeredett, mint az enyém. 😀

Elvárás:




Valóság:

Végül is majdnem ugyanúgy néz ki az enyém is! 😀



Értékelés:

10/-3

Angry GIF - Find & Share on GIPHY



Savanyú, ehetetlen és az epreket is csak azért helyeztem végül a tetejére, hogy mutasson már valahogy, de még ők sem tudták megmenteni. 😀


Forrás:

http://www.nosalty.hu/recept/duplan-epres-tiramisu




Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!