Mielőtt bármibe is belefognánk, szeretnék egy nagyon fontos alapszabályt tanítani a konyhaszűz társaimnak. Ha valaki – aki veled ellentétben mesteri fokozaton míveli a konyhai dolgokat – azt mondja neked, hogy két tasakkal használj fel abból a nyavalyás krémes alapból, akkor te két tasakkal használj fel és ne mond azt, hogy szerinted egy tasak bőven elég lesz, mert nem lesz. Néha érdemes hallgatni a mesterre, hogy te is azzá válj! 😀 Na most, hogy megvolt a napi bölcsesség, jöhetnek a hozzávalók.
Jó rövid lesz, ugyanis a kezdők mellett a lustáknak is szól a recept. 😀
– Dr. Oetker Házi Krémes alappor (mellékelek képet, hogy senki ne tévessze össze)
– 250 g leveles tészta
– Habtejszín
– 800 ml tej
Elkészítés:
Először nyújtsd a leveles tésztát két db 25×30 széles lappá. Utána helyezd a sütőbe és amíg aranybarna árnyalatot nem kap, addig hagyd is ott. ( 200-220°C )
Ez nem aranybarna, szóval még azelőtt vedd ki, hogy így néz ki:
Ez csak amolyan elrettentő példa… 😀
Szóval ameddig a tiéd szép aranybarnára sül, addig keverd össze habverő segítségével a krémes alapot a 800 ml tejjel. Egy másik tálban pedig szintén habverő segítségével a habtejszínt is verd fel, amíg nem lesz olyan jó tejszínhab állaga.
Ha fejjel lefelé tartod a tálat, (amiben keverted) és nem esik ki belőle, akkor készen van! 😀
Közben az egyik elkészült tésztalapunkat helyezzük egy magasfalú tepsi aljára.
Utána kenjünk rá a krémet, lehetőleg jobban, mint én. Igazándiból én itt rontottam el. Magasabb tornyot kellett volna építenem és minden csúcs szuper lett volna.
Amint eloszlattuk egyenletesen, vagy majdnem egyenletesen utána kenjük rá a habot. Végül pedig a másik megsült tésztalapot helyezzük rá a tetejére, majd, hogy szebb színben tündököljön hintsük meg porcukorral.
Tádáááám és készen is vagyunk. 🙂
Ja nem, végezetül helyezzük a hűtőbe egy órára hűlni és utána már tényleg készen is vagyunk. 🙂
Nos, ha te is kezdő vagy, és ezt látod, ne ijedj meg:
Attól, mert ilyen kis csoffadt, még lehet finom, nyugalom! 😀
Elvárás:
Oh, már megint az a túl magas mérce:
Valóság:
Nincs olyan horror filmbe illő tornyom, de amúgy hasonló, nem? 😀
Értékelés:
10/7
Igen, bizony 7. Az íz tökéletes. A gyatra külalak miatt vontam le 3 pontot. Na meg persze azért, mert még mindig nem tanultam meg, hogy végre hallgatnom kéne a mesterre, ha úgy adódik. 😀
Hamarosan újra találkozunk! 🙂
Kép forrás:
https://teller-cake.blogspot.co.uk/2014/01/francia-kremes-lusta-asszony-modra.html
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: