Segítség, béna nő a konyhában!

Jancsi és Juliet

Mielőtt bármibe is belekezdenénk engem roppantul foglalkoztatott az a kérdés, hogy honnan ered a Rigó Jancsi elnevezés…szóval hosszas kutatómunkát végezve,( 2 perc google) lelepleztem a nagy titkot. Rigó János állítólag ezt a finomságot rendelte a leánykéréskor szerelmének. 
A cukrász pedig elnevezte a sütit Rigó Jancsinak. Hát mit ne mondjak nem valami kreatív. Legalább készítette volna el ő maga. Azt hittem lesz benne valami csavar is, de semmi. Szóval innen a név.

Legutóbb megfogadtam, – a balul elsült macaron után, – hogy többet nem fogok írásos recept alapján tevékenykedni, mivel ez így már tényleg nem járja. Nem lehetek mindig én a béna, tehát értelemszerűen a receptek voltak a rosszak. Szóval a videós segítséggel legalább precízen nyomon tudom követni a fontos mellékszálakat, amiket kifelejtenek az írásos verziókból. ( vagyis ezt hittem még a legelején)
Na, de vágjunk is bele!

Hozzávalók:
– 3 db tojás
– 60 g liszt
– 20 g kakaópor
– 60 g porcukor
-750 ml tejszín
– 200 g étcsokoládé

Elkészítés:

A tojásfehérjét habverő segítségével keverjük borotvahab álagúvá, majd adjuk hozzá a porcukrot, a tojássárgáját, a kakaóport és a lisztet. 
Ha készen vagyunk vele, akkor elvileg megkapjuk a tésztánkat.
Természetesen a videóban megint máshogy néz ki, mint nálam…Aminek egyes-egyedül az lehet az oka, hogy a videó készítője sumákolt valamit, és amíg nem forgott a kamera beletett még valami extra adalékanyagot, amit volt oly kedves kifelejteni a videóból. De ha túl vagyunk a traumán, hogy a miénk máshogyan néz ki, mehetünk is tovább.
A tésztánkat öntsük bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd helyezzük a sütőbe.
Nem tudom hány fokon, mert a videóban nem írták, de kb 160, ha az eddig megszerzett tudásom nem hagy cserben. 😀
15-20 perc elteltével kivehetjük, majd a kihűlt tésztánkat vágjuk ketté. 
Második lépésként pedig jöjjön a krém elkészítése!
A tejszínt habverő segítségével verjük kemény habbá, majd öntsük hozzá a lassú tüzön megolvasztott étcsokoládét. Az így kapott csúcsszuper krémet pedig kenjük rá a megfelezett tésztánk egyikére. 
Utolsó lépésként pedig jöjjön a csokimáz! Hurrá! (A legjobb rész! 😀 )
– 100 g étcsoki
– 2 ek kakaópor
– 3 ek porcukor
– 3 ek tej
Ezt mind-mind olvasszuk össze és máris megkapjuk Rigo Janink tetejét. 
Kenjük rá a másik tésztánk tetejére, majd vágjuk egyenlő négyzetekre. Végezetül pedig helyezzük rá a krémes lapra. Tádám és készen is vagyunk! 🙂

Elvárás:




Valóság:





Értékelés:

10/ 7

Fun GIF - Find & Share on GIPHY


Végre sikerült nem odaégetnem! 😀
És ami a képeket illeti nos, úgy érzem, hogy megint súrolom a majdnem kategóriát… 😀
Íz: El akartam sumákolni, de mivel ez egy őszinte blog ezért nem tehetem. 😀
Angol tudás híján savanyú lett, mint az élet, ugyanis tejszínhab helyett valami kefír tejföl mix keveredett bele, de ez pusztán már csak részletkérdés. 😀

Videós vs. írásos recept: ha kezdő vagy tök mindegy melyiket használod, mert ugyanúgy elrontod valószínűleg.

Hamarosan újra találkozunk! 🙂






Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!