Jancsi és Juliet

Mielőtt bármibe is belekezdenénk engem roppantul foglalkoztatott az a kérdés, hogy honnan ered a Rigó Jancsi elnevezés…szóval hosszas kutatómunkát végezve,( 2 perc google) lelepleztem a nagy titkot. Rigó János állítólag ezt a finomságot rendelte a leánykéréskor szerelmének. 

A cukrász pedig elnevezte a sütit Rigó Jancsinak. Hát mit ne mondjak nem valami kreatív. Legalább készítette volna el ő maga. Azt hittem lesz benne valami csavar is, de semmi. Szóval innen a név.

Legutóbb megfogadtam, – a balul elsült macaron után, – hogy többet nem fogok írásos recept alapján tevékenykedni, mivel ez így már tényleg nem járja. Nem lehetek mindig én a béna, tehát értelemszerűen a receptek voltak a rosszak. Szóval a videós segítséggel legalább precízen nyomon tudom követni a fontos mellékszálakat, amiket kifelejtenek az írásos verziókból. ( vagyis ezt hittem még a legelején)

Na, de vágjunk is bele!

Hozzávalók:

– 3 db tojás

– 60 g liszt

– 20 g kakaópor

– 60 g porcukor

-750 ml tejszín

– 200 g étcsokoládé

Elkészítés:

A tojásfehérjét habverő segítségével keverjük borotvahab álagúvá, majd adjuk hozzá a porcukrot, a tojássárgáját, a kakaóport és a lisztet. 

Ha készen vagyunk vele, akkor elvileg megkapjuk a tésztánkat.

Természetesen a videóban megint máshogy néz ki, mint nálam…Aminek egyes-egyedül az lehet az oka, hogy a videó készítője sumákolt valamit, és amíg nem forgott a kamera beletett még valami extra adalékanyagot, amit volt oly kedves kifelejteni a videóból. De ha túl vagyunk a traumán, hogy a miénk máshogyan néz ki, mehetünk is tovább.

A tésztánkat öntsük bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd helyezzük a sütőbe.

Nem tudom hány fokon, mert a videóban nem írták, de kb 160, ha az eddig megszerzett tudásom nem hagy cserben. 😀

15-20 perc elteltével kivehetjük, majd a kihűlt tésztánkat vágjuk ketté. 

Második lépésként pedig jöjjön a krém elkészítése!

A tejszínt habverő segítségével verjük kemény habbá, majd öntsük hozzá a lassú tüzön megolvasztott étcsokoládét. Az így kapott csúcsszuper krémet pedig kenjük rá a megfelezett tésztánk egyikére. 

Utolsó lépésként pedig jöjjön a csokimáz! Hurrá! (A legjobb rész! 😀 )

– 100 g étcsoki

– 2 ek kakaópor

– 3 ek porcukor

– 3 ek tej

Ezt mind-mind olvasszuk össze és máris megkapjuk Rigo Janink tetejét. 

Kenjük rá a másik tésztánk tetejére, majd vágjuk egyenlő négyzetekre. Végezetül pedig helyezzük rá a krémes lapra. Tádám és készen is vagyunk! 🙂

Elvárás:

Valóság:

Értékelés:

10/ 7

Végre sikerült nem odaégetnem! 😀

És ami a képeket illeti nos, úgy érzem, hogy megint súrolom a majdnem kategóriát… 😀

Íz: El akartam sumákolni, de mivel ez egy őszinte blog ezért nem tehetem. 😀

Angol tudás híján savanyú lett, mint az élet, ugyanis tejszínhab helyett valami kefír tejföl mix keveredett bele, de ez pusztán már csak részletkérdés. 😀

Videós vs. írásos recept: ha kezdő vagy tök mindegy melyiket használod, mert ugyanúgy elrontod valószínűleg.

Hamarosan újra találkozunk! 🙂

Tovább a blogra »