Mivel már az elején láttam a nehézségi fokozatot, – miszerint nem kezdőknek ajánlott – ezért a szokásosan már- már jól megszokott “esélytelenek nyugalmával” vágtam bele ebbe a merész kihívásba.
Köztudott, hogy a videós receptek mindig feldühítenek – hiszen hiába csinálom úgyanúgy töviről hegyire mégis mindig mást kapok – ezért most újfent videó alapján készítettem el. 😀
Hozzávalók:
– 250 ml víz
– 125 g vaj
– 125 g liszt
– 4 tojás
Az öntethez:
– 75 ml víz
– 100 g étcsoki
– 90 ml habtejszín
– 3 ek cukor
– 30 g vaj
– 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
– 3 dl habtejszín
– 3 ek porcukor
Elkészítés:
Tegyük a vizet a vajjal egy kis lábasba, majd melegítsük fel. Amint felforrt a víz, húzzuk le a tűzről az edényt, és keverjünk hozzá a lisztet fakanállal, majd helyezzük vissza a tűzhelyre. Pillanatokon belül egy gombócot fogunk kapni, ( vagyis azt kéne) ami elválik a fakanáltól, feltéve persze akkor, ha mindent pöpecül csináltunk. Tehát nekem annyira nem vállt el a fakanáltól, így hát tovább kavargattam. Utána húzzuk le a tűzről ismét, majd adjuk hozzá a tojásokat egyenként. Csak akkor mehet a második tojás, ha az elsőt alaposan elkevertük a tésztával. Addig kevergessük, amíg buborékos nem lesz. ( Ha a csuklód zsibbad, akkor már közel jársz) Ha mindent jól csináltunk, – mint a fickó a videóban – akkor elvileg megkapjuk a tökéletes masszánkat. Habzsák segítségével formázzunk belőle golyókat és helyzzük rá a sütőpapírra. 250 fokon süssük őket, 5 percig, majd vegyük ki pár percre, amíg lyukat fúrunk a közepébe. Utána helyezzük vissza és 5-10 perc elteltével vegyük ki őket..
Nekem sajnos nem volt habzsákom, így kanál segítségével próbáltam bármilyen alakzatot formálni belőle, de sajnos csak ilyen troll félresikerült szerzemények születtek. Mint pl. ez:
A csokoládéöntethez mindent összekeverünk egy kis lábasba, és tűzhelyen addig keverjük, míg besűrűsödik. Végezetül pedig ráöntjük a mini fánkjaink tetejére.
Ha kihűltek a fánkok, akkor pedig a tejszínt a porcukorral verjük kemény habbá, majd töltsük tele a fánkokat. (Vagy pedig, ha lusták vagyunk ehhez, akkor csak simán nyomjuk bele a tejszínhabot )
Elvárás:
Annak ellenére, hogy az egyen tányérunkon kívül más nem egyezett a videóban szereplő végkifejlettel, az íz megmásíthatatlanul is ehető kategóriába került.
Úgy is, hogy a csokiöntetbe sikerült belefőznöm a kanalat. 😀
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: